12. sep, 2020

Om det blir något mer?

Hej alla eventuella läsare av denna sida!

 

Enligt veckostatistiken skulle jag fortfarande har ett antal läsare av min hemsida, den så kallade "pytten". Svårt veta hur många ni egentligen är. Om någon tar sig tid gå igenom alla "delsidor", säg att de är tjugo - enbart fotogalleriet har ju svällt ut med åren - ger det alltså 20 besök.

Men ett antal hundra tycks det i varje fall handla om per vecka. Och färre har det inte blvit trots att det idag råkar vara tre månader sen jag skrev något senast. Den senaste kommentaren är en kort fråga: "Blir det något mer?"

Svar: Jag vet inte. Svårt att säga. Jag har börjat gå igenom mina klippalbum med allt tidningsskrivande från 1964 fram till nu. De är tolv fullmatade, plus två plastfickor från de senaste åren då jag inte orkat klistra in längre. 

Det är krönikor och kolumner, kåserier, bokrecensioner, insändare, debattartiklar. Min fundering just nu är alltså om något av allt detta kan ha något värde att samla ihop i en bok? Om jag hittar något jag faktiskt kan imponeras av att jag lyckades få ihop, är det ju inte säkert det håller för läsning av andra idag.

Svårt alltså säga var det hela landar. Har åtminstone börjat försöka gallra ut en del som skulle kunna funka. Men allt detta tar tid. 

Så, under tiden kanske denna hemsida fortsätter stå på vänteläge. Hade för något halvår sen en tanke lägga ner den helt.

Men samtidigt känns det trist om allt bara suddas ut. Så tills vidare betalar jag en viss avgift till utgivaren för att den alls ska finnas kvar.

Tack i alla fall du som frågade. Och tack även ni andra som gjort relevanta och oftast positiva kommentarer genom åren. Och eventuellt fortfarande kollar på den ibland.

Kanske bidrar det till att jag får något ryck och producerar något mer. Föra över foton i Galleriet är det lurigaste.

Där kan jag börja lägga in foton, senast från en Spanien-resa precis när pandemin tog fart.Det blev bara halvgjort. Ett besök i det mäktiga Alhambra-komplexet nära Granada har till exempel ännu inte kommit på plats. Bilderna i sig är tämligen turistiska, men för mig blev det bestående minnet hur nyckfullt ödet kan vara. 

Jag råkade alltså vara där i en guidad grupp den allra sista dagen på obestämd tid. Kanske har det öppnat och hunnit stängas på nytt. Går givetvis att kolla, men det har jag heller inte gjort. Än.

Bästa hälsningar! (Fotot till denna text taget framför vårt nuvarande hus i Östra Falmark i närheten av Skellefteå. Flygplatsen ligger helt nära, morgonplanet har återigen börjat passera här ovanför, batteriföretaget Northvolt lär ha tryckt på så att det på nytt ska gå ta sig till och från Arlanda åtminstone en gång per dag) 

Stefan H