19. dec, 2020

Mitt nya bokprojekt

Jag är fortsatt imponerad över det antal besök jag får på mina sidor trots att jag inte skrivit något nytt på flera månader.

Desto mer har jag skrivit på vad som möjligen kan bli min tredje bok. Den har den preliminära titeln "Jag har hållit en hök - texter 1972- 2020".

Alltså ett urval av sådant jag skrivit förr, från det jag var 22 år till idag. En del publicerat, annat som legat i mina lådor. Allt som kommit i tryck genom åren finns inklistrat i tolv fullproppade album.

Det kan vara artiklar på kultursidor, betraktelser typ krönikor och kåserier, insändare, debattartiklar mm. Även skrivit hundratals bokrecensioner genom åren, men de har jag lämnat därhän.

Flera av de texter jag plockat med är korta berättelser, kan vara tillfälliga möten som fastnat i minnet. Några är också helt nyskrivna den senaste tiden (alltså hösten och förjulsvintern 2020).

En längre text handlar skildrar ett patientärende från mina år som psykolog, men med största respekt för den det handlar om, han är död sedan många år och jag vet att han skulle godkänt att finnas med, inte många kan heller veta vem han är.

En annan, också bland de längsta texterna, ligger faktiskt här på min hemsida. Det är resereportaget från Sydafrika 2012, dock något redigerat och förkortat. Dessutom har jag en sida sedan tidigare med titeln "Från mina manus", den hade jag faktiskt glömt då det är flera år sen jag lade upp den. Episoden med höken finns för övrigt nämnd redan där.

Jag tänker inte lägga ut allt från manuset på hemsidan. Men kanske några "smakprov". Börjar med inledningen. Klicka in dig under sidrubrik "Höken" om du vill läsa. Önskar i övrigt En god jul och ett Gott nytt år! Förhoppningsvis får pandemin snart ett slut...

 (Bilden: Barnbarnet Melker och en tunnhårig gubbe läser en helt annan bok vid köksbordet tidigare denna höst, alltså 2020)